Top
 

Kvarnerski otoci

Kvarnerski otoci

Program putovanja

1. DAN otok Krk

Okupljanje grupe i polazak autobusom u jutarnjim satima. Vožnja do Krčkog mosta i dalje otokom Krkom do Punta odakle se brodom vozimo na otočić Košljun. Obilazak franjevačkog samostana i etnografske zbirke. Povratak u Punat i vožnja autobusom do Jurandvora, obilazak crkve sv. Lucije gdje je nađena Bašćanska ploča. Odlazak do Baške, šetnja uz jednu od najljepših plaža na Jadranu. Vožnja do Valbiske i dalje trajektom do luke Merag na otoku Cresu. Nastavak vožnje do hotela. Smještaj u sobe. Slobodno vrijeme do večere. Večera, večernja animacija, noćenje.

2. DAN otok Lošinj

Doručak. Nakon doručka vožnja na otok Lošinj, posjet Lošinjskom edukacijskom centru o moru Plavi svijet i predavanje na odabranu temu. Slijedi posjet Muzeju Apoksiomena koji je pronađen u moru kraj Lošinja 1999. g. Ručak u jednom od lošinjskih restorana. Poslijepodne posjet Miomirosnom otočkom vrtu u Malom Lošinju gdje ćemo se uz pratnju stručnog vodiča upoznati s bogatom florom otoka i ljekovitim svojstvima bilja. Povratak u hotel. Večera, večernja animacija, noćenje.

3. DAN Valun – Osor

Doručak. Nakon doručka vožnja do Valuna – šetnja slikovitim gradićem i obilazak crkve sv. Marije i Valunske ploče. Ručak u restoranu. Vožnja do Osora i obilazak grada u pratnji turističkog pratitelja. Povratak u hotel. Večera, večernja animacija, noćenje.

4. DAN otok Susak

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet na otok Susak, otok s mnogim geografskim, geološkim i etnografskim posebnostima. Tijekom izleta bit će poslužen ručak. Povratak u hotel. Večera, večernja animacija, noćenje.

5. DAN grad Cres

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja do grada Cresa – razgled: troja gradska vrata, gradska lođa sa Stupom sramote, okrugla ugaona kula,…. Ručak u restoranu. Prelazak trajektom na otok Krk. Nastavak putovanja i povratak na mjesto polaska.

Galerija