Otoci Dalmatinske zagore - polja u kršu

Otoci Dalmatinske zagore - polja u kršu

1. dan

Sinj, Sinjsko polje

Polazak autobusa u jutarnjim satima s mjesta prema dogovoru. Vožnja do Sinja. Šetnja gradom i vođeni obilazak Muzeja sinjske alke. Slijedi obilazak Sinjskog polja uz predavanje o njegovim pedološkim, petrografskim i vegetacijskim karakteristikama. Nastavak vožnje do hotela. Večera. Noćenje.

2. dan

Trilj, Triljsko polje, Cetina

Doručak. Vožnja do Trilja. Slijedi rafting/kaning na rijeci Cetini. Ručak u restoranu. Slijedi odlazak u obilazak Triljskog polja uz predavanje o ulozi polja u životu stanovništva i geološkim razlikma u odnosu na okolno područje. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan

Imotski, Imotsko polje

Doručak. Vožnja do Imotskog. Po dalasku obilazak grada u pratnji vodiča. Obilazak Modrog i Crvenog jezero. Ručak u restoranu. Vožnja do izvora rijeke Vrljike, a zatim vožnja po krivudavim putevima Imotskog polja uz predavanje o ponornicama i rijekama koje teku kroz polja u kršu kao i značenju Imostkog polja u povijesti i današnjici Imotske krajine. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan

Vrgorac, Vrgorsko polje

Doručak. Vožnja do Vrgorca. Slijedi obilazak grada i Tinove kule u pratnji lokalnog turističkog vodiča. Slijedi obilazak Vrgorskog polja uz razgovor s jednim od domaćih poljoprivrednika o kulturama koje se uzgajaju u polju i njegovoj ulozi u životu okolnog stanovništva.

Preuzmi program